Tradicionalni božično novoletni koncert

25. 12. 2022 smo, po koronskih letih premora, ponovno koncertirali. Letos se nam je poleg radeških mažoret na odru pridružila Eva Boto. S svojimi skladbami je popestrila naš program in očarala vse v dvorani. Še posebej smo bili veseli, da se je orkestru pridružil klarinetist in "naš" dirigent Jože Rus.

Poleg skladb, ki jih je ob naši spremljavi zapela osrednja gostja, smo zaigrali tudi nekaj samostojnih skladb, med drugimi Avsenikovo Jubilejno koračnico, pri kateri so nastopile tudi mažorete Kluba RAP Radeče, in "The Typewriter", kjer se je kot solist odrezal Ivo Kašič na posebnem "inštrumentu" - pisalnem stroju. Na električni kitari je v skladbi "Bohemian Rhapsody" zasoliral Brane Matošec Bizjak. Brez Straussa ne novoletnem koncertu ne gre, zaigrali smo skladbo "Na lepi modri Donavi", koncert pa tradicionalno zaključili s "klasiko" Radetzky march.

Program je povezovala Katja Čeč.

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim ter vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da smo koncert uspešno izpeljali. Hvala tudi obiskovalcem! Kmalu se spet vidimo.

Foto reportažo si lahko ogledate tukaj.


December 2022

Oranžna noč in 40 let radeških mažoretk

1.december je že vrsto let dan radeških mažoretk. Letos je bilo še posebej veselo in nostalgično saj so praznovale 40. obletnico obstoja. KUD PORP je zaigral koračnici za spremstvo mažoretk, z melodijo Za prijatelje smo spremljali pevca Roberta Zorca in ob koncu zaključili z Radetzky Marsch, ko so na oder stopile vse nastopajoče mažoretke.

Ponosni na vaše dosedanje delo, odrekanja in uspehe, vam želimo še naprej uspešno pridobivanje novih članic, da se tradicija nadaljuje še prav toliko let in naprej. Srečno!

December 2019

Letošnji koncert je bil še posebej nabit s čustvi. Gost koncerta je bil legendarni dirigent Jože Rus, ki je dolga leta deloval tudi v Radečah, letos pa je z nami obeležil 50. obletnico dirigiranja. V izjemno čast in ponos nam je bilo, da je izbral prav naš orkester za obeležitev te častitljive obletnice. Na koncertu ni manjkalo smeha, pa tudi solze so spolzele po licih marsikaterega člana ali obiskovalca. Jože si bo ta poseben večer zapolnil tudi po priznanju, ki ga je prejel za izjemne zasluge na področju slovenskega godbeništva. Iz rok podpredsednika Zveze slovenskih godb, Gašperja Salobirja, je prejel namreč Odličje Bojana Adamiča. Jože je v tem večeru poprijel tako za mikrofon, z nami delil nekaj anekdot, kot tudi za klarinet in z orkestrom zaigral Avsenikovo skladbo Pastirček. Po prvem delu koncerta, ko je orkester igral nekaj skladb pod vodstvom naše dirigentke Antonije Germ, pa je sledil drugi del, kjer je pred orkester stopil Jože Rus, ki je s svojo ljubeznijo do glasbe prepričal prav vsakega obiskovalca. Manjkalo ni niti solističnih skladb in pevskih točk. Kot solisti so se predstavili člani: Franci Sigmund na pozavni, Antonija Germ, Maja Brečko in Valentina Novak s triom flavt ter bivša Jožetova učenca: Matic Titovšek in Tomaž Kmetič, ki sta skupaj z Jožetom odigrala zabaven trio klarinetov. S pevskimi skladbami je tudi letos blestela Antonija Germ, Valentina Novak pa je z njo v duetu odpela še Avsenikovo skladbo Čakala bom, s katero smo (poleg Pastirčka) obeležili tudi Avsenikovo leto 2019. Program je tudi letos povezovala Katja Čeč, vse navzoče pa sta tako kot vsako leto pozdravila tudi predsednica društva Marjeta Lipec in župan, Tomaž Režun.

Koncert smo zaključili s skladbo Silvestrski poljub, kjer je zapel tudi sam Jože Rus v družbi Valentine in Antonije.

Vsem želimo veliko uspeha in srečnih dni v letu 2020.

December 2019

Priprave na koncert

7. in 8. decembra smo se odpravili na Lisco, kjer smo združili prijetno s koristnim. Imeli smo namreč intenzivne vaje za tradicionalni božično novoletni koncert, ki bo letos še posebej svečan.

Poslušajte nas 25. decembra 2019 v športni dvorani Radeče.

September 2019

Festival goveje juhe na Vrhovem

Oktober 2019

Tekmovanje slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju

Protokolarni in spremljevalni orkester združenih pihalnih godb: Pihalni orkester radeških papirničarjev Radeče, Pihalna godba Vrh nad Laškim in Steklarska godba Hrastnik na državnem prvenstvu godb v show programu v Radečah pod vodstvom dirigenta Ivana Medveda.


Junij 2019

SPLAVARJENJE 2019

Četrtek, 20. 6. 2019

Prva »rajža ta nouga flosa«

Junij 2019

V soboto, 15. 6., smo zopet združili moči s člani veteranske godbe Gambrinus in se udeležili tradicionalnega gostovanja v Koprivnici, kjer smo poleg samostojnega programa zaigrali tudi skupaj z domačim pihalnim orkestrom. Z našimi glasbenimi prijatelji smo ponovno preživeli čudovit poletni dan.

Junij 2019

Tradicionalno smo 1. junija 2019 sodelovali na festivalu Rimske so fejst. Popestrili smo tekmovanje "Naj golaž Rimskih Toplic".

Maj 2019

Pohod po prleških goricah, degustacija vin ter dobrot, pa seveda kakšna koračnica za dobro voljo.

Maj 2019

Tradicionalna budnica

April 2019

Za nami je pester vikend na otoku Pagu, ki smo ga tokrat preživeli v družbi članov Veteranske godbe Gambrinus Laško! Za razliko od lani, smo letos igrali predvsem koračnice, urili smo se pa tudi v korakanju in figurativi. Vreme nam je služilo, družba je bila odlična, naslednje leto spet ponovimo.

Marec 2019

Pust v Cerknici danes...

... pust v Cerknici pred 30 leti.Pust v Cerknici

Februar 2019

Otroška maškarada v Radečah

Foto: Sebastjan Felser

Januar 2019

BOŽIČNO - NOVOLETNI KONCERT PONOVITEV

Božično novoletni koncert bomo tudi letos ponovili v Razkrižju! Se vidimo 12. 1. 2019 kulturni dvorani Razkrižje!


December 2018

BOŽIČNO - NOVOLETNI KONCERT

Za nami je še en božično novoletni koncert, ki je bil predvsem za nas, nekaj posebnega. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri izvedbi samega koncerta, vsem solistom, predvsem pa obiskovalcem, ki ste nas počastili na ta tradicionalni večer! Še enkrat iskrena HVALA!


December 2018

VESELI DECEMBER JE TU

Tradicionalno smo sodelovali pri prižigu lučk. Stojnice na radeški tržnici so s svojimi mamljivimi vonjavami ter še lepšim izgledom vabile obiskovalce. Tudi naša se je letos postavila na ogled.

Oktober 2018

OTVORITEV VARNE POTI V ŠOLO

PORP je sodeloval pri pomembni pridobitvi v občini, varna pot do osnovne šole Marjana Nemca v Radečah.Prispevek - Radeški utrip

Julij 2018

GOSTOVANJE V KOPRIVNICI

Tudi letos smo pred poletnim premorom gostovali v Koprivnici. Zelo gostoljubno nas je sprejela tamkajšnja godba, ki nam je pripravila tako kulinarično kot glasbeno poslastico. Po začetnem paradnem delu in koncertu obeh godb, smo združili moči in skupaj odigrali še dve skladbi. Sledilo je popoldansko druženje, ki smo ga, tako eni kot drugi, popestrili z igranjem.

Se že veselimo naslednjega srečanja! :-)

Maj 2018

GODBA SEVNICA PRAZNUJE 110 LETNICO GODBENIŠTVA V SEVNICI

Pihalni orkester radeških papirničarjev je bil povabljen na PROMENADNI KONCERT POSAVSKIH PIHALNIH ORKESTROV IN PIHALNIH GODB TER MAŽORETNIH SKUPIN OB 110 LETNICI GODBENIŠTVA V SEVNICI in z veseljem smo se odzvali vabilu. Prav tako pa vabimo vse ljubitelje glasbe da se nam pridružite v Sevnici, 26.5.2018 s pričetkom ob 16.00, kjer boste lahko poslušali Pihalne godbe in pihalne orkestre iz Posavja, pihalno godbo Sevnica kot gostitelja prireditve, narodno zabavni ansambel ter si ogledali posavske mažoretne skupine.

Vljudno vabljeni!

KD_Godba_Sevnica_110letnica.pdf

Maj 2018

POMLADANSKI KONCERT

Pihalni orkester radeških papirničarjev vabi na pomladanski koncert z gosti.

Sodelovali bodo Pihalni orkester Koprivnica ter vokalna skupina OŠ Boštanj.

Koncert bo v soboto, 19. maja 2018, ob 19. uri na športnem igrišču pri OŠ Marjana Nemca Radeče

(v primeru slabega vremena v Domu PORP)

Vljudno vabljeni!

Maj 2018

Prvomajska budnica

Kot vsako leto se boste tudi letos, 1. maja prebujali skupaj z nami. Ustavili se bomo na naslednjih lokacijah: Krakovo, Svibno, Jagnjenica, Vrhovo in seveda v Radečah.

Pridružite se nam.


April 2018

KUD PORP se odpravlja na oddih, na morje, na Pag.

Ampak ne bomo plavali temveč utrjevali glasbeno znanje. To bo delovni oddih z veliko zabave ter muziciranja.

Odigrali bomo kakšno koračnico ter koncert na prostem.


Luštno bo!

April 2018

PLeHfest

Glasbena šola Laško-Radeče organizira srečanje pihalnih orkestrov "PLeHfest". Sodelovali bodo Pihalni orkester GŠ Brežice, Pihalni orkester radeških papirničarjev in Pihalni orkester in GS Laško-Radeče, enote Radeče.

»PLeHfest« je namenjen promocijski dejavnosti pihalne godbe v kraju, vzpodbujanju učencev k vključevanju v pihalni orkester, vpisu v glasbeno šolo, medgeneracijskemu druženju ter strokovnemu sodelovanju dirigentov.

Srečanje orkestrov bo 24.4.2018 ob 18. uri. V primeru lepega vremena se bo odvijal na Radeški tržnici, sicer pa v dvorani PORP.

Februar 2018

Pust širokih ust

Pustne dni smo popestrili tudi mi. Tudi letos smo pustno soboto preživeli v družbi najmlajših maškar na radeških ulicah.